I en lokal intresseförening kan ofta många olika intressen samlas. Det gör att det kan dyka upp flera roliga idéer och tankar kring evenemang och annat. När man driver en lokal idrottsförening kan man ordna i stort sett vilka evenemang som helst och det kan ha sina fördelar. Men vad kan man egentligen anordna?

Loppisar

En bra idé kan vara att ordna en loppis. Då kan medlemmar och deras familjer bjudas in att sälja saker som inte behövs, samtidigt som föreningen också kan passa på att sälja en hel del saker. Det gör att man kan tjäna en del pengar och fler människor kan också få upp ögonen för idrotten.

Prova-på dagar

Om man söker lite fler medlemmar kan det också vara klokt att ordna en prova-på dag. Då kan allmänheten få komma på besök och prova på den sport föreningen håller på med. Det kan till exempel handla om att man kan ta en liten ridtur, dribbla en boll eller åka lite skridskor. Föreningen kan tjäna några extra kronor på det och allt fler kan upptäcka sporten och börja delta.

Fester

Som idrottsförening kan man också ordna en del fester och annat som deltagarna kan vara med på. Det kan handla om att man firar en seger, högtider eller annat. För att göra ett bra intryck bör festerna vara alkoholfria och det ska inte vara extremt hög musik. Festen ska helt enkelt vara lämplig både för vuxna och barn.

Det kan också vara ett smart drag av idrottsföreningen att låna ut sina lokaler. Barnkalas är ofta populära att ordna på annan plats än hemma och det kan föreningen tjäna en del pengar på. Det kan till exempel sättas ihop ett kalas där varje barn får prova på sporten, det kan serveras enklare mat och födelsedagsbarnet får en liten present.